rijschool future traffic rijangstbegeleiding opleiding foto

Rijangstbegeleiding

Sommige mensen zijn doodsbang om in de auto te stappen. Anderen vrezen een bepaalde situatie, zoals bijvoorbeeld:

  • Angst voor rijden op de autosnelweg
  • Angst voor rijden over bruggen
  • Angst voor rijden door tunnels
  • Angst voor rijden over dijken
  • Angst voor rijden in drukke steden

 

Als je jezelf in het bovenstaande herkent, weet dan dat je niet de enigste bent. Die angst kunt u door een gerichte aanpak onder controle krijgen. Angst zorgt onbewust voor een vluchtreactie. Je ademhaling wordt sneller en je hartslag stijgt. Daarnaast kun je je benauwd voelen, verhoogt de spanning in je spieren en kan er sprake zijn van hyperventilatie. Naast angst voor het verkeer komt er door deze (soms heftige) symptomen ook nog eens angst voor je eigen reactie bij. Met goede ademhalingsoefeningen is er al veel te winnen, maar bij sommige mensen is de angst te groot om daarmee de klachten weg te nemen. Professionele begeleiding is dan een vanzelfsprekende stap om toch weer de auto te besturen.

Methode

Rijangstbegeleiding is geen rijles. Vaak bezitten mensen met angst al jarenlang een rijbewijs. De training die ik aanbied is gericht op het, door middel van therapeutische interventies, onder ogen zien van de oorzaak van jouw rijangst. Ik heb hiervoor de speciale NLP Practitioner opleiding met als specialisatie verkeersangst gevolgd (DTCM/ rij-instructeur+).

De aanpak

Het vertrekpunt is altijd een intakegesprek. Aan de hand van deze intake ontstaat er een, bij jouw situatie passend, plan van aanpak. Hierna beslis jezelf of je het begeleidingstraject wilt aangaan.

Zelfvertrouwen

Tijdens onze begeleiding wil ik jou in eerste instantie rust geven. We beginnen met het opzoeken van “veilige situaties”. Hierdoor wordt jouw zelfvertrouwen groter. Bij de start ligt het accent daarnaast op het verhogen van je rijvaardigheid. Je leert reacties van andere weggebruikers voorspellen en volledige controle over de auto te krijgen. Daarnaast ga je met behulp van therapeutische interventies, en onder deskundige begeleiding van je trainer de confrontatie aan met jouw rijangst. Afgestemd op je draagkracht zet je gedoseerde stappen op weg naar een veilige deelname aan het verkeer.

Al is het nu nog moeilijk voor te stellen: veel van de mensen die wij hebben begeleid rijden weer met veel plezier! Het geeft je een gevoel van vrijheid om zelfstandig te gaan waarheen je maar wilt zonder beperking.

Aanmelden opleiding
Voorkeurtijd *
: